Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Живко НиколовТреньорът на Христо Христов - Живко Николов, обясни

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Живко НиколовТреньорът на Христо Христов - Живко Николов, обясни
Коментари Харесай

Живко Николов: Същата тази съдийка от Дания лиши Христо от медал и преди три години

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Живко Николов

Треньорът на Христо Христов - Живко Николов, изясни за какво съдиите не са зачели за успешен третия опит на варненския щангист в изтласкването в категория до 109 кг на Олимпиадата в Токио. Както писахме, Ицо тласна над себе си 222 кг, които му носеха бронзов орден в дуела, само че съдиите разгледаха опита и го оповестиха за несполучлив.

" Имаше леко трептене на ръката, само че такива опити са минавали за сполучливи на доста надпревари. В случая журито се съобрази за решението с първия опит на руснака. И той беше сходен, само че го оповестиха за несполучлив. След това направиха същото и с Ицо, с цел да покажат същите критерии. Ако бяха признали опита на руснака, щяха да признаят и опита на Ицо, и той завършваше трети ", сподели за " Петел " Живко Николов.

" Същата тази съдийка от Дания - Тина Вайтър, лиши Ицо от орден и преди три години на европейското за кадети вм Италия. Тогава в изтласкването Ицо тласна 202 кг, само че датчанката разгласи опита за неспешен и присъди златото в придвижването на нидерландец. По-късно тази датчанка е ощетявала и други двама наши щангисти ", добави Николов.

" Всъщност нямаше да приказваме за третия опит на Ицо във второто придвижване в Токио, а в случай че беше изхвърлил 192 кг при третия си опит. Тогава сигурно ставаше трети в дуела. Тази тежест бе по силите му, само че малко смъкна таза. На тренировки е изхвърлял повече. Но времето е пред Ицо. Той ще придобива опит, а в неговата категерия щангистите подвигат най-вече, когато навършат 24-25 години ", сподели още Живко Николов. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР